Пруф в студію де я плутав марксменку чи карабін, в іншому випадку дозвольте вважати Вас голословним.
Ещё раз, для носителя OPS Cora - Вы сравнили 4 РАЗНЫХ класса вооружения, с РАЗНОЙ спецификой применения. Сравнили, забив на логику, науку и классификацию
Вы не пытаетесь понять, что я до Вас пытаюсь донести
"ВСС і аналоги", тобто аналогічні комплекси, Ви взагалі вчитувалися в текст?
«HK UMP / .45 ACP» Як типічний представник пістолета-кулемета. Був взятий UMP, а не якийсь MP5 під 9мм, тому що хотілося підібрати варіант, який також може стріляти безшумно при використані глушника з адекватною енергетикою.
«ВСС Винторез / СП-5» Патрон саме СП-5, а не СП-6, бо як це не дивно, але в СП-6 гірша балістика. Він заточений саме на краще пробивання броні.
«AAC Honey Badger / .300 Blackout» Як повний аналог ВСС по завданнях які він виконує. Розрахунок робився з дозвуковою версією патрона .300 Blackout.
«M4A1 / .223» Як типічний представник карабінів. Патрон М855. Знаю що правильно калібр називається 5,56×45 і він має невеликі відмінності від .223, але мені більше подобається як калібри виглядають в дюймовій формі, тому тут будуть обозначатися так
«SR-25 / .308» Як типічний представник марксменської гвинтівки. Патрон М80. Знаю що правильно 7,62×51, але див вище.
Где тут аналогия? Honey Badger? Ну ок. По сравнению с ним Всс - снайперская специальная винтовка.
Можете мої слова перекручувати як завгодно, але це не міняє той факт, що не снайперська гвинтівка отримала в свою назву слово снайперська по причинах далеких від логіки.
Тут нечего перекручивать. Вы себя сами дискредитировали, в тот момент, когда Вам показалось, что Вы умнее конструкторов-оружейников, НИИ и Министерства обороны, которое делало заказ на данное изделие и решили изобразить из себя эксперта, коим Вы не являетесь.
Оооо, ось з цього місця будь ласка подетальніше. Колективу нашого стрільбища (Спортивно-стрілецький комплекс ССК "Карабін"), буде дуже цікаво, де ж це є таке стрільбище на якому не можуть в балістичні таблички? В яких стрілкових дисциплінах тренуєтеся? В яких чемпіонатах брали участь?
За рекламу +
В баллистических таблицах можем. Но, так вышло, что практика - критерий истинны. Поэтому таблички - хорошо. Калькулятор - тоже. Только какой в этом смысл, если Вы из этого не стреляли, не попадали и Ваше сравнение далеко от науки. Теория всегда звучит хорошо, но звук гонга - является критерием оценки. Ставить в один ряд общевойсковой карабин, пп и СВ - это уровень (нет)
Ще раз: по всіх даних які я нарив і навів: що ВСС, що ВАЛ приводяться до нормального бою по одних і тих же габаритах. Зовнішня ергономіка ніяк не впливає на кучність ствола. Я свої документи надав, від вас наразі тільки слова і фантазії. Другий раз вимагаю від вас доказів у вигляді документів які покажуть, що ВСС приводиться до нормального бою кругом менший в 15см. Якщо їх не буду, то вважаю вас голословним х2.
океееей. Ещё раз. Вы приводите изначально в качестве пруфа НСД по ВАЛу, потом НАУЧНУЮ ЗАМЕТКУ студента, которая не является сопроводительным документом. Это раз.
В заметке прописано кучность 15 см, точность 4 см и приведён рисунок.
Приведённый Вами же аргумент:
Аргумент 1: «ВСС є снайперською гвинтівкою, бо вона надзвичайно точна.»
Насправді цілком логічно, що першою характеристикою якою має володіти снайперська гвинтівка є саме хороша кучність. Доречі, в тих ваших інтернетах, загальнопоширена думка, що зброя може виконувати снайперскі функції, тільки якщо збирає групи менше 1 МОА. Для оцінки параметра кучності наших комплексів я використовував офіційні джерела. Там були надані цифри максимальної кучності, вище якої, конкретний екземпляр вже не може експлуатуватися. Ті комплекси, для яких я не знайшов офіційної інформації, в інфографіці використовуватися не будуть.
Так снайперская винтовка должна быть кучной или точной? Или Вы перепутали 2 понятия? Или для Вас это одно и то же? Это два.
Внешняя эргономика не влияет на кучность ствола (и это логично), она влияет на прикладку (вкладку) стрелка, линию прицеливания и контроль оружия.
А учитывая, что мы рассматриваем оружейный комплекс, стоит брать во внимание совокупность параметров. Это три.
А ви думаєте в промислових масштабах кучність зброї перевірять вручну? Погугліть про збройні лещата, взнаєте багато нового для себе.
Мне без разницы как проверяют кучность в промышленных масштабах. Я знаю, что при постановке на вооружение в часть и перед стрельбами оружие проверяют. В том числе на точность и кучность (НСД по АС ВАЛ 4.4.1)
Будь-ласка тикніть пальцем в конкретне місце де є помилка. Якщо ви цього не можете зробити, то дозвольте Вас вважати голословним х3.
Таблицы.
Аргумент 2: «ВСС є снайперською гвинтівкою, бо працює на снайперські дистанції, аж до 400 метрів»
По перше, 400 метрів це далеко не снайперська дистанція. Це дистанція роботи звичайного карабіну.
По друге, для роботи на далеких дистанція важливою стає інша характеристика: настильність. Чим краща настильність, тим менші поправки треба брати стрільцю.
А где покажите есть определение снайперской дистанции? Или Вы не в курсе кто такой снайпер?
"SAPI is capable of defeating up to three hits from small arms fire up to 7.62mm at muzzle velocity." Це тільки по сертифікації і мається на увазі три попадання з гвинтівочного калібра. На практиці може тримати і набагато більше попадань, а з таких малоенергетичних калібрів як 9х39 і подавно.
Бирочка с плиты? А реальная статистика применения будет?
Вы понимаете, что будет происходить с плитой после первого попадания пули со стальным сердечником?
Вы отдаёте себе отчёт, что будет с кором человека в которого прилетит 3 7.62 в упор?
Понимаете как работает дозвуковой бронебойный боеприпас?
Або тикніть конкретно, де я помилився з пруфом що це не так, або то дозвольте Вас вважати голословним х4.
этого мало?
Там навіть впритул енергій попадання далеко до енергії проміжних калібрів. Все це є графі енергія, в табличках.
А цілитися в шию і лице на 200 метрах з ВСС можна, вот тільки попадати вже ні. На такій відстані круг розсіювання буде вже 30см, Вам треба буде знайти противника з дуже широким лицем.
Вы из карабина собираете 1 МОА на 100м без оптики, а тренированный специалист из ВСС с оптикой не попадёт с 200 м в габарит? Ну-ну
9х39 - промежуточный калибр.
Ваши таблички - это расчёт калькулятора. Обычного.
Балістиці по барабану яка довжина ствола і які прицільні, це сухі цифра які прогнозують політ кулі на відповідну відтань. Ну бліна, та хоч в вікіпедії почитайте про це, мені вже набридло постійно розжовувати очевидні речі.
Потрудитесь уточнить о какой баллистике мы говорим: внешней, промежуточной, внутренней?
Даже если отталкиваться от википедии - Вы далеки от понимания процессов, которые происходят при стрельбе.
І що там Ваша нітроцелюлозна магія каже про енергетику навіть надзвукової версії .300Blackout ? Нічо що навіть така версія не дотягує по джоулях до «мощності» 7.62х39 (1800 джоулів проти 2200)?
Вы, мало того, что не внимательный - ещё и из контекста вырываете: .300 AAC промежуточный патрон. Ссылку я привёл. Если у Вас с этим проблемы - соболезную.
Магия говорит, что навеска и состав пороха имеет значение( 1900 против 2200)
Вы сравниваете сверхзвуковой патрон с обычным. Логично, что мощность будет разная.
Стверджували, ось цитата:
да, 9х39 - промежуточный патрон. Потому как создан на гильзе 7.62х39, что видно по последней цифре, которая обозначает длину гильзы.
"Промежуточным патроном называют патрон, характеризующийся меньшим размером, чем стандартный, но тем же калибром и большей мощностью.Для пистолетных патронов начальная скорость обычно находится в пределах 300—500 м/с, для промежуточных — 700—800 м/с и более, для винтовочных — 800—900 м/с и более."
http://www.shooting-ua.com/arm-books/arm_book_242.htm
Ну вот ті хто читають нашу переписку нехай і роблять висновки кому до кого тут треба тягнутися по матчасті.
Искренне надеюсь, что комрады понимают суть моих претензий и абсурдность Вашего трэда.
Повірте, якби я з своїм коефіцієнтами рейтинга, Вам мінуснув репутацію (а тим більше в компанії друзів), то там би вже давно був червоний меч сітхів над аватаркою
Суть в том что рейтинг был -710к. Если это не Ваших рук дело - прошу простить.
---------- Сообщение добавлено в 04:17 ---------- Предыдущее сообщение создано в 04:06 ----------
или пойдем от обратного, эта вундервафля стреляет до 400 метров а реально 100-200, калаш прицельно стреляет дальше, почему у калаша не 170+?
потому что нет в названии слова снайперский?
слово снайперская любители напихать дурной тюн видят, а вот слово специальная почему-то для них уже не интересно...
Любители ВСС тоже забили на здравый смысл, Ваше негодование мне понятно. Я с Вами солидарен. Не во всём, но во многом.
п.с.:
вопрос не в всс-е как таковой вопрос в г...нах думающих что они умнее других и пофиг всс со 170+ это или м4 с аналогичным тюном.
Тупость и полузнания, к великому сожалению, всегда предпочтительней целостных знаний.
как вот "это", с отсутствующим стволом
http://oruzhie.info/images/stories/vss-vintorez/b-772.jpg
может стрелять дальше калаша?
как????
Ствол там есть.