Напишу відгук зі сторони військових.
Як завжди подяка оргам, що нас зібрали, за полігон і все таке. Дякую Сфінксам які брали активну участь в грі, а також командам Оплот і Лікантропи, з якими було приємно провести ігровий час (ага не грати в страйкбол, а просто проводити час). А, і ще дякую монстрикам. Відіграли супер.
Походу більше позитиву не було.
На замітку оргам:
- Сталкер складна економічно-рольова стратегія/тактика/гра! Тому на наступний раз продумуйте усі економічні фактори, варіанти розвитку подій і т.д. Як ви думаєте? Вигідно сталкерам платити 50р за прохід, якщо найдешевший артефакт 20р. Хм, логіка підказує, що це не так.
- Не міг зрозуміти куди поділися усі сталкери? Вони респилися на барі? Тому що за 4 години сидіння на КПП пройшло АЖ 2(!!!11) сталкера, один організатор і один мертвий.
- Що за звичка проводити цивільних через ігрові локації? Один з них поплатився, наклавши цеглин в штани, після підриву на двох розтяжках.
- Міняти локацію бару або ж кордону. Щоб у кордоні ньому була суть! Читайте книжу йопт!
- Таке враження що ні один з організаторів не те що не читав книгу, а навіть не грав в гру СТАЛКЕР. Як контроллер може йти разом з сталкерами, свободою, монстрами, зомбі на військових? Снорк потребував бабло на новий старий і порваний протигаз і хобот, і його цим змогли купити?
- Час викиду позначати чимось інакше. Люба граната, яку кинули "просто так" наводила на думку про кінець викиду. І в наступний раз повідомити перед грою про час викиду щоб не було претензій.
- Чому на початку гри у сталкерів не було ідентифікаційних документів які вони мали скидувати при смерті?
- І напевно саме головне! Яка ЦІЛЬ гри? Нафіга мені бабло? Якщо в мене привод є, пістолет є, шари є, аптечка є, броня є, поїсти є, нафіга мені бабло? Вкурили про що я? Ага, придумайте ЦІЛЬ гри. За що ми граємо? В чому суть перемоги? Як її здобути? Візьму приклад з гри, яку робили Сфінкси, без шарів, наприклад було туго, і доводилося навіть військовим ходити і збирати артефакти або збивати зі сталкерів.
- Це вже більше в жарт, але зробити фотодопуск для сталкерів :) (Привіт Думич). Ми як його побачили, не зразу зрозуміли що це сталкер ;)
- Цілі сторін, я рахую що ціль "охороняти серце зони" зовсім не ціль, якщо в свободи/долга/сталкерів не стоїть основною метою добратися до цього серця зони. Зазвичай похід в центр, робиться на прикінці гри, то що робити стороні на протязі всієї гри? Ну наприклад хай моноліт старається розширити зони впливу, відбиваючі чужі бази, чи продавати убер-круті стволи чи ще щось. Варіантів куча.
з.і. Полігон суперовий. Напевно більше не відвідаю СТАЛКЕРа, але думаю орги зроблять висновок і виправлять ситуацію
з.з.і можна брати інфу у оргів які роблять сталкер в інших областях, і взяти деякі ноу-хау
з.з.з.і Прочитавши хоча б одну книгу сталкера, можна вкурити багато ньюансів. У Львові ціна книжки біля 80 грн. Дєрзайте. Навіть ту ж "Тінь Чорнобиля".