0 - 0
до речі на військовій кафедрі як раз вчили використовувати улітку/равлика, оскільки квадрати на генштабівських картах були наскільки я памятаю 2х2 км
по азімуту - можна пересуватись коли ти знаешь де ти знаходишся та куди тобі треба
наприклад задати той самий азімут для людей розкиданих по місцевоці - майже нонсенс
ще одне доповнення до гри
я не памятаю чи була вказана прив"язка напрямка на північ у картах
на майбутнє - треба вказувати
0 - 0
Не дуже хочеться влазити в "пісочницю", але.....
Як на мене - варто відходити від практики "уліток", а переходити на більш військові позначення, як "азимут", "тисячні" і т.д. Всі намагаються імітувати військові підрозділи, а в обов’язковий перелік військових дисциплін входить військова топографія. Тому потрібно привчатись ходити з компасом і визначати напрямок і відстань на місцевості виходячи з даних, які отримали від штабу. Штаб, до речі, планує операцію суто виходячи з карт, а не на місці з GPS трекером.
Не знаю как там в штабах, не бывал...но можно еще по звездам ходить. Колумб океан переплыл не имея даже карты. Можно письма доставлять проверенным тысячелетиями способом - почтовыми голубями, а можно набрать смс на мобилке.
[ATTACH=CONFIG]84775[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84776[/ATTACH]
0 - 0
Військові використовують або улітку або систему "x" "y" . це коли треба задати квадрат. Азімут використовується для руху по заданому маршруту, і так, дійсно не можливо задати азімут не знаючи де знаходиться людина. За допомогою азімути звісно можна визначити своє місце знаходження, але тут треба попотіти - потрібні чіткі орієнтири, нормальна карта, лінійка, компас і купа терпіння. Але враховуючи реаліїї сьогодення, навіть українська армія активно використовує GPS. І ще одне, в армії топографічну справу знають лише офіцери (командири), тому і особовий склад від них далеко не відходить ))))), виключення становить спеціальні підрозділи. Також всі карти завжди зорієнтовані на північ (верх карти).
0 - 0
Если карта с улиткой не помогает, то не поможет и GPS, и также бесполезно читать мануал - все перечисленные средства воспринимаются, анализируются и используются одними и теми же органами тела. азимут? really? ))))) Надеюсь на большее количество игр которые будут использовать и карту (привет Алекс), и GPS (привет Орест). Кстати ничто не мешает использовать старые технологии соединяя с новыми, вбивайте перед игрой точки в карты используемого вами карто-сервиса и будет вам счастье: и знаешь где находишься и соотносишь с картой.