Скільки раз дивлячись фільми такого типу Ви казали «Що ж творять ті головні герої! Я би на їх місці зробив так то і так то і вижив.» Тепер в Вас з’явиться можливість перевірити свої сили в симуляції такої ситуації максимально наближеної до реальності. Тут не буде героїв з кулеметами чи бензопилами які косять заражених пачками… тут буде постійна недостача основних ресурсів: зброї, патронів, води, їжі, сигарет, медикаментів, інформації… і тільки одне життя, все по чесному :smile: Для тих в кого звичайні стайкбольні ігри вже не викликають такого викиду адреналіну, як сама перша - велкам, ми спробуємо зробити акцент не на стрілянині, а на слові «страх».
[CENTER]
Загальні положення
[/CENTER]
- Саме Survival Horror в його чистому вигляді :wink:
- Місце проведення: колишній аеродром Черляни (територія 1х3 км).
- Так як цього разу буде більше антуражу і ігрових ресурсів - буде ігровий взнос в розмірі 20 гривень (оплачується на полігоні).
- Постараємося зробити повне наближення до реальності: фактично немає обмеження по пересуванню, боєзапас в патронних коробках, а не кульочки з шаріками, необхідність самим добувати життєво важливі ресурси, антуражні елементи оточення і нові сюрпризи.
- Цього разу ігровими ресурсами крім води стають також їжа і сигарети. Це означає що на момент старту гри в Вас з собою може бити лише пів літра води і жодної їжі і жодних сигарет. Ці ресурси протягом всієї гри Вам потрібно буде шукати самостійно.
- Надзвичайно вітається видумування свого унікального персонажа з відповідним одягом і поведінкою.
- Алкоголь повністю заборонений під час гри. Щоб зігрітися пропоную цікавіший метод: виходите на відкриту територію і голосно кричите «Я тут! Прийдіть і візьміть мене!!!» після цього вам гарантована зігріваюча пробіжка територією.
- Максимальна кількість людей на грі +-50.
[CENTER]
Зброя
[/CENTER]
- Спрінги, ГББ пістолети, АЕПи, АЕГи зі швидкістю вильоту до 90 мс. (буде поголовне хронографування)
- Дозволена тільки механа (саме тільки одна єдина механа).
- Real Cap зарядка цієї механи (наприклад: Glock – 17 патронів, Beretta – 15 патронів, АК47 – 30 патронів і тд.)
- Чим менший і легший в вас буде ствол тим вам буде простіше :wink:
- Шари і піротехніка видаються організаторами, свої на гру брати не тільки не треба, а і заборонено.
- Дозволена холодна зброя: антуражні репліки сокир, биток, кусків арматури з нетравматичних матеріалів. Резинові ножі заборонені бо можуть лиш полоскотати заражених.
«Помни, холодному оружию патроны не нужны» (с) Max Brooks «The Zombie Survival Guide»
- На гру можна приїжджати і без своєї зброї, деяка кількість холодної зброї буде надана організаторами. :wink:
- І саме головне: теоретично можна вижити і абсолютно без зброї. Головне мати смекалку і швидкі ноги. :smile:
- Стріляти в голову вкрай не рекомендовано!
[CENTER]
Виживші
[img="
http://g.io.ua/img_aa/large/2057/71/20577103.jpg" alt=""]
[/CENTER]
- Форма одягу - повністю гражданська.
- Ніяких: розгрузок, гідраторів, МОЛЛІ платформ, МОЛЛІ рюкзаків, кобур, касок і іншого мілітаристичного спорядження.
- Тактичні ліхтарики заборонені, беремо з собою звичайні дешеві тускляки-діодники, г-подібні, налобніки і тд.
- Дозволений цивільний рюкзак/сумка до 15 літрів.
- Рації вижившим заборонені (але їх беремо з собою, на випадок якщо станемо зомбі, то по рації буде корегування і інфа на FRS1. Також беремо гарнітури, бо якщо під час атаки зараженого в нього почне верещати рація, то це б"є по антуражу).
- Обов’язкова мати тільки захисні окуляри.
- Бажано мати – берці, наколінники, рукавиці, не більше пів літра води (фляга дозволена).
- Заборонено косити під заражених, уникаючи таким чином атак.
- З міркувань безпеки забороняється вилазити на криші будинків. Також не раджу бігати по будинках і кущах, цілком безпечно можна бігати по дорогах які там є в великій кількості.
[CENTER]
Зараження і смерть виживших
[/CENTER]
- Якщо на людину накидається заражений, то вона падає на землю і перетворюється на зараженого за 1 хвилину.
- Також людина інфікується вірусом при отриманні подряпини від зараженого (торкання рукою). Інфікована людина стає зараженим після інкубаційного періоду. Час інкубаційного періоду залежить від імунітету і тому для кожного він індивідуальний. На початку гри кожному буде повідомлено його час, ця інформація не розголошується іншим вижившим. Заборонено казати щось типу "Я за 5 хвилин стану зараженим, вбєте мене".
- Час інкубаційного періоду можна продовжити за допомогою медикаментів (детальний час на самих медикаментах).
- Якщо інфіковану людину знову дряпає заражений, то її інкубаційний період зменшується вдвічі.
- Одне попадання з вогнепальної зброї є смертельним для виживших. Вбита таким чином людина падає на землю і лежить там 5 хв або поки інші гравці не покинуть місце пригоди (в цей час вона є приманкою для заражених і все ще їх приваблює їх до себе). Після цього вона стає зараженим.
[CENTER]
Заражені
[img="
http://g.io.ua/img_aa/large/2057/71/20577104.jpg" alt=""]
[/CENTER]
- Незграбно ходять, видають стогони. Якщо почують чи побачать людину то гарчать і біжать її їсти.
- Основна мета зараженого накинутися на людину, скусати її і почати їсти, а не доторкнутися до максимальної кількості людей рукою!!! Також якщо зараженні біжать за групою людей і доганяють останнього, то вони не розділюються на «ти його добиваєш, а ми скоренько інших доганяємо», вони всі накидаються на обід який є вже отут рядом, а не втікає там вдалині. Тільки після того як ця людина також стала зараженим вони можуть продовжити погоню. «Убивай ровно столько сколько сможеш съесть» (с) Індіанці Майя.
- Зараженні ніяк не реагують на гранати (не втікають від них, не відкидають), не застосовують якоїсь замутної командної тактики і не проявляють «ум и сообразительность» (с). Вони поводяться керуючись просто інстинктами і максимально антуражно, саме від цього і попереднього пунктів сильно залежить атмосфера гри, тому давайте будемо відігравати ролі.
- Заражені не можуть вночі носити ліхтарики у руках (вимога антуражу). Заражені можуть використовувати або налобні ліхтарі, або Г-подібні, закріплені на одязі. Заражені можуть бути або з включеним завжди або з вимкненим ліхтарем. Вмикати чи вимикати ліхтар вони можуть тільки коли їх не бачать виживші.
[CENTER]
Смерть заражених
[/CENTER]
- З вогнепальної зброї три попадання сумарно в будь-які частини тіла – смерть. Кожне попадання має зупиняючу дію на зараженого. Стараємося не попадати в голову бо все-таки граємо хоч і зараженими, але друзями :smile:
- Палки/битки/куски арматури і інша "холодна зброя": три удари – смерть.
- При смерті заражений падає на землю і лежить 5 хвилин або поки виживші не покинуть місце пригоди. Після цього встає і йде в безлюдне місце, засікає 5 хвилин після закінчення яких повертається в гру.
- Радіус ураження гранатою – 5 метрів. Всі хто знаходяться в цьому радіусі помирають.
[CENTER]
FAQ
[/CENTER]
Q: Які саме будуть шари на грі?
A: Будуть Excel 0.2
Q: Я моделюю американців/німців/британців/монголів/киргизів і в мене є мій любимий кемелбек/тактичний рюкзак/МОЛЛІ пояс/прапор США який я беру на кожну гру і без якого мені буде незручно, чому я неможу його взяти? І також чому взагалі є оце обмеження по військовій снарязі і одягу які значно зручніші від цивільного?
A: Ми як організатори розраховуємо що епідемія застала Вас приблизно як героїню
цього ролика. І починаючи з того часу ви мало чого добули зі спорядження.
Q: Ок, тоді якщо ми просто гражданські, то чи буде в нас зразу з собою зброя?
A: Ваша зброя знову не буде в Вас сходу :smile: Зразу після хронометража ми вашу зброю в вас конфіскуємо (звичайно що під нашу відповідальність) і вам потрібно буде ще її добути. Конфісковуватися буде вся зброя, і вогнепальна, і холодна.
Q: :shock: Як це так? А що ж я зможу зробити якщо зустрінуся з зараженим без зброї?
A: Ця конфіскація є однією з вимог сценарію, не переживаєте, як і минулого разу ніхто вас всіх не позагризає ще до того як ви найдете якусь зброю... скоріш за все. :smile:
Q: Як визначити чи мій фонарик підходить?
A: Обмеження по яркості фонарика є з двох причин: по-перше, тому що сильним фонариком будуть висвічувати далеко, а це вже не так страшно, тому не цікаво. По-друге фонариками почнуть слупити заражених яким прийдеться бігти прямо на тактику, а це і не антуражно і небезпечно з тої точки зору що осліпленому гравцю треба буде бігти. Тому можна зробити такий тест свого фонарика: в темному приміщені включаєте його і наводите собі на очі, якщо ви ще хоч шось після цього можете бачити речі навколо, а не суцільних зайчиків, то фонарик підходить. А ще краще: принесіть цей фонарик на збори і ми скажемо підходить він чи ні. :smile:
Q: Скільки можна мати максимум зброї?
A: Максимум можна мати одну одиницю вогнепальної і одну одиницю холодної зброї.
Q: Чи будуть на грі крім гражданських ще і військові?
Як саме буде проходити евакуація?
Якими будуть головне завдання і сюжетна лінія?
Як саме буде відбуватися старт гри?
A: Якщо відповісти на будь-яке з цих питань то це вже буде спойленя сюжету, тому відповіді отримаєте вже на самій грі :smile:
Q: Чи вбиває шотган який вистрілює зразу три кульки з одного пострілу?
A: Так, якщо всі три кульки попали.
Q: Які основні відмінності в порівнянні з першою частиною?
A: 1) Холодну зброю трошки "понерфили" :) Тепер потрібно не два удари, а три. Зроблено для покращення балансу, минулого разу занадто складно було зараженим проти натовпу людей з палками.
2) Другі поверхи будівель будуть недоступні, тому добре укріпленої бази з постійною осадою вже не вийде. Розраховуйте на те що потрібно буде набагато більше рухатися.
3) Цього разу орагнізатори будуть набагато менше Вас водити по сценарію. Тому
читайте канву, читайте записки і пробуйте збагнути і проаналізувати всю інформацію яка вам буде попадатися. Без цього Ви просто зайдете в тупік і не будете знати що робити далі.
4) Цього разу спробуємо ще більше наблизитися до реальності по антуражу і деяких інших нюансах, тому будьте морально готові до того що будуть сильно лякати. Як то кажуть: "Не для дітей до 18, вагітних і людей з нестійкою психікою" :)
Q: Чи дозволені страховочні шнури (pistol lanyard) для пістолетів?
A: Так, дозволені.
Q: Чи можна забирати з трупів виживших і заражених ігрові предмети?
A: Так, можна забирати будь які ігрові предмети (вода, сигарети, їжа, патрони, квестові речі). Також можна забирати зброю з дозволу мертвого гравця.